OPTREDEN NIKKI JACOBS: 22 MEI 20.00 UUR

Actueel

Met trots nodigen wij u uit voor het optreden van Niki Jacobs, samen met Ivo Bernard en Emile Visser in de Dijksynagoge van Sliedrecht. Op zoek naar de betekenis van (Joodse) muziek en muzikale tradities staat Niki Jacobs bekend om haar bijzondere klank en theatrale performance waarmee ze de Joodse cultuur en geschiedenis sterk weet te verwoorden. Verwacht een unieke voorstelling die prikkelt, ontroert, troost en inspireert.

Niki Jacobs, gespecialiseerd in Joodse volksmuziek brengt met haar expertise en stem de liederen die wij allemaal kennen opnieuw tot leven, de klanken van de volksmuziek uit het oude Europa worden vanzelfsprekend verbonden met de Amerikaanse geschiedenis in het hier en nu. Haar kennis en liefde over en voor de Joods/Amerikaanse Folkmuziek is een perfecte basis voor deze avond.

Voor Ivo Bernard, singer-songwriter en bekend als solist en frontman van The Dollybirds en The Dutch Eagles zijn deze akoestische songs bij wijze van spreken het stille broertje van zijn gebruikelijke repertoire en geeft hij met zijn stem en gitaarspel diepte en betekenis aan de woorden en de muziek. Zijn kennis van het Amerikaanse pop-repertoire is van grote waarde voor de authenticiteit van dit project.

Emile Visser, is de eerste cellist van het wereldberoemde en prijswinnende Metropole orkest, een fantastische arrangeur en componist. Zijn vermogen om je met zijn verrassende en intense improvisaties mee te voeren naar een andere wereld zijn bijna buitenaards, niet voor niets staat Emile bekend als ‘Het geheime wapen’. Door zijn enorme veelzijdigheid vult hij Niki Jacobs en Ivo Dinkelaar naadloos aan.

KAARTJES: € 20,– bestellen via: info@dijksynagoge.nl of telefonisch / WhatsApp: 06 – 109 78 191

Foto: Anne van Zantwijk