Rondleidingen – Algemeen

Vraag naar rondleidingen zijn er sinds de herinwijding in 2003 en tot op de dag van vandaag geweest. In 2020 – 2021 was dit lange tijd zeer beperkt mogelijk, maar nu de mogelijkheden er weer vrijuit zijn was er onmiddellijk weer vraag naar. En dat is geen wonder, de rondleidingen zijn altijd een succes te noemen.

Op afspraak kunt u in groepen van zo’n 10 tot maximaal 35 á 40 personen de Dijksynagoge bezoeken en een rondleiding krijgen. Standaard is dat wij u iets vertellen over de lokale geschiedenis, het gebouw en Joodse gebruiken. Daarbij kunnen vragen aan de orde komen zoals: waarom hangt er een gebed voor het Koningshuis, wat betekenen de granaatappels op de Thorakast (Aron Hakodesh), waarvoor dient het ritueel bad (mikwe), hoe gaat het er in een dienst eigenlijk aan toe, waarom is er een stuk pleisterwerk niet afgemaakt? Naar wens kunnen specifieke onderwerpen nader worden toegelicht. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden!

Neem contact op met het secretariaat voor het maken van een afspraak. Wij leiden U graag rond! Kosten voor een groep: € 60,–. Koffie en thee is verkrijgbaar voor € 1,25 per persoon, koosjere cake, € 1,– per persoon. Graag van tevoren aangeven. Voor het boeken van een rondleiding kunt u contact opnemen met Marjolein Ippel, telefoon: 0184 – 412 937 of per e-mail: rondleidingen@dijksynagoge.nl

Graag verwelkomen wij u in gepaste kleding, voor de heren, groot en klein is in de synagogeruimte het dragen van keppeltje of andere hoofdbedekking voorschrift en voor bezoekers aanwezig.