TERUGBLIK AFGELOPEN PERIODE EN HERVATTING ACTIVITEITEN

Actueel, nieuws

Na een lange periode waarin er nauwelijks activiteiten mogelijk waren, kunnen we nu eindelijk weer uitzien naar hervatting daarvan. Vorig jaar, voor zover de beperkingen het toelieten, zijn er in beperkte mate of in aangepaste vorm enkele Open Dagen en Rondleidingen geweest. Verder hebben wij in het voorjaar, op achtereenvolgende momenten, opnamen gemaakt in het kader van onze jaarlijkse herdenking op Jom Hasjoa. In het najaar is de Soeka opgebouwd en hebben we er maar liefst drie bijeenkomsten in gehad, waarvan één met de groep van het Leerhuis.

Het Joods leerhuis van de Dijksynagoge is al die tijd voortgezet, wel bijna alle bijeenkomsten online geweest. Dat bleek gemakkelijk maar tegelijkertijd werd de persoonlijke ontmoeting met elkaar gemist. Veel echter werd goed gemaakt door de inzet van Anneke van Dijk die de deelnemers steeds weer wist te boeien met haar kennis en verhalen, met ruimte voor discussie en de actualiteit. U bent en blijft welkom aan te sluiten. Zie voor meer info verderop in deze nieuwsbrief.

Nu de activiteiten weer kunnen worden hervat, komt de belangstelling voor rondleidingen weer op gang. Onze vrijwilligers staan graag klaar om u te verwelkomen. Met betrekking tot de fysieke gesteldheid van de synagoge, was er begin dit jaar wat schade door de zware storm. Verder hopen we dat er binnenkort een nieuwe CV ketel geïnstalleerd kan worden, omdat de huidige ketel het na 19 jaar heeft begeven.