SUCCESVOLLE OPEN DAGEN

nieuws

Met speciale aandacht voor de feestdagen waren de Open Dagen van 8 en 9 april jl. succesvol te noemen. Dit jaar viel dit samen met het Pesach, het feest van de herinnering aan de bevrijding. Een compleet gedekte tafel met alles wat bij de Sedermaaltijd hoort.

Allereerst de vier bekers wijn, overeenkomstig de vier verlossingen: ‘Ik zal u onder de dwangarbeid van de Egyptenaren uitleiden, u redden van hun slavernij, en u verlossen door een uitgestrekte arm, Ik zal Mij u tot een volk aannemen en Ik zal u tot een God zijn. Maar natuurlijk ook de matzes (het ongezuurde brood) en het Pesachbord met alle er op en eraan.

Bezoekers konden kijken en proeven. Peterselie in zout water (dat herinnert aan de tranen in de tijd van de slavernij), maar ook het bittere Maror (mierikswortel) en ten slotte eindigen met het speciaal klaargemaakte zoete Charoseth. En daar werd volop gebruik van gemaakt, door jong zowel als oud!