SOLIDARITEIT

Actueel

De schokkende terreuraanslag in Israël op 7 oktober vorig jaar heeft velen direct of indirect geraakt en houdt de gemoederen nog altijd bezig. Daar kunnen en willen wij niet van wegkijken, maar we terughoudend waar het om politiek gaat. Dat is immers niet onze kerntaak m.b.t. de Sliedrechtse synagoge, daar zijn politieke organisaties voor. Op deze plaats willen wij dan ook volstaan met twee opmerkingen.

In de eerste plaats dat wij ons verbonden voelen met het lot van alle onschuldige slachtoffers van dit ingewikkelde conflict waarbij meer dan alleen lokale  belangen een rol spelen.

In de tweede plaats dat wij de bezorgde maar ook hartverwarmende reacties die wij ontvingen zeer gewaardeerd hebben! Zoals per post, mail, brieven en zelfs bloemen aan de deur. Maar bijvoorbeeld ook het landelijk initiatief van twee inwoners uit de regio en het initiatief van de lokale Johannes Calvijnschool om ons met kleurplaten en teksten te verrassen en bemoedigen. Wij hebben de synagoge én de benedenruimte ermee kunnen versieren, geweldig bedankt daarvoor!

Wat in dit verband niet onbenoemd mag blijven was de aandacht vanuit de lokale politiek. Burgemeester Jan de Vries was de eerste die zich op 7 oktober met oprechte zorg bij ons meldde. Ondertussen gaan het ‘gewone’ leven sindsdien door en gaan onze activiteiten ook ‘gewoon’ door, en dat moet ook, vinden wij!