LEZING EN BOEKBESPREKING: WOENSDAG 27 SEPTEMBER: 20.00 UUR

nieuwsbrief

Over de geschiedenis van de Joden in Oost en West Europa is veel bekend, maar het zijn de individuele familiegeschiedenissen die aan de geschiedenis een gezicht en naam geven. Patrick Bernhart (1968) was voor de buitenwereld altijd de vrolijke en succesvolle jongen. NRC verkoos in 2010 zijn debuut, “Zo werden wij wereldkampioen” tot een van de beste boeken van het jaar.

Maar hij heeft nog nooit een relatie gehad, is Hongaars, Joods met een manisch-depressieve vader en overbezorgde moeder. Patrick: ”Als een in Nederland geboren kind van Hongaarse vluchtelingen liep ik rond met vragen over mijn afkomst. Helemaal nadat ik op vijftienjarige leeftijd had gehoord dat mijn familie Joods was maar dat ik daar beter over kon zwijgen. 

Vanwege mijn familiegeschiedenis vol trauma’s en geheimen kwam ik klem te zitten in het heden. Door het schrijven van dit boek heb ik niet alleen mijn voorouders maar ook mijzelf gevonden. Het boek verschijnt op 14 september a.s. Wanneer Patrick  bij ons hierover komt vertellen dus vers van de pers én natuurlijk ter plekke te kopen. Wij beloven u een heel boeiende avond!