EERSTE RONDLEIDING MET UNIEK CADEAU

Actueel, nieuws

Inmiddels is de Dijksynagoge weer geopend voor het publiek. Daarbij zijn de mogelijkheden om te komen voor kinderen ruimer dan voor volwassenen. Tijdens de Open Dagen van 11 en 12 juli brachten enkele belangstellenden een bezoek. Op dinsdag 14 juli jl. vond na lange tijd weer een rondleiding plaats. De CBS uit Wijngaarden verraste ons met een bezoek met 13 kinderen. Vol belangstelling luisterden ze naar Greet Zijlstra, een van de vrijwilligers / rondleiders, die van alles aan de kinderen kon vertellen maar ook kon laten zien.

Verrast waren de kinderen toen ze na afloop een mooi cadeau kregen. Namelijk het onlangs door de Dijksynagoge uitgegeven kleurboekje waarin ze de Dijksynagoge zelf nogmaals van binnen en van buiten kunnen bekijken en zelf kleur geven. Mede mogelijk gemaakt  door een gulle sponsor die het ook mogelijk gemaakt heeft dit boekje aan alle leerlingen van de groepen 3 en 4 van de basisscholen in Sliedrecht aan te bieden. Het boekje is geschreven door Annelies Tanis, de illustraties zijn van Daan van Oostenbrugge.

Kleurboekje
Het kleurboekje.

Het bestuur van de Dijksynagoge is bijzonder trots op deze uitgave waarmee ook jongere kinderen op eenvoudige wijze kennis kunnen maken met het Jodendom. Het boekje is te koop tijdens Open Dagen, een rondleiding of elk ander bezoek aan de Dijksynagoge, dan wel te bestellen via: info@dijksynagoge.nl. De prijs (exclusief verzendkosten) bedraagt slechts € 2,50, de netto opbrengst is voor instandhouding van de Dijksynagoge.