BEZOEK DE LOOFHUT

Actueel, nieuws

Al vanaf het jaar voordat de Dijksynagoge in 2003 heringewijd werd, hebben wij een loofhut (Soekah) gehad. In 2002 werd deze op de toen nog kale terp geplaatst en sindsdien is er achter in de tuin altijd een loofhut geweest. Een loofhut om het Soekot  (Loofhuttenfeest) te vieren, maar ook een loofhut om kinderen en volwassen te vertellen wat het Soekot inhoudt.

Dit jaar (5780 volgens de Joodse jaartelling / 2019 volgens de gewone jaartelling) vindt het Loofhuttenfeest plaats van 14 tot en met 20 oktober. Het Joods Nieuwjaar (Rosh Hasjana) en de Grote Verzoendag (Jom Kippoer) gaan daaraan vooraf. U bent welkom op onze vaste Open Dagen of (b.v. met een groep) op afspraak onze loofhut te bezoeken.

Onze Open Dagen zijn 12 en 13 oktober (14.00 – 16.00 uur) en om bezoek extra mogelijk te maken zullen wij de loofhut (als het weer het toelaat) tot en met de Open Dagen van 9 en 10 november (14.00 – 16.00 uur) speciaal voor uw bezoek laten staan.

De loofhut wordt dit jaar extra mooi en komt tot stand mede dankzij leerlingen van het Wellantcollege “De Bossekamp” uit Ottoland, waarvoor onze hartelijke dank!